Čia sēklu - aveņu pudiņš
26. sep. 2024,
Nav komentāru
Čia sēklu - aveņu pudiņš ir gardas, olbaltumvielām bagātas brokastis, ko pagatavot iepriekšējā vakarā un baudīt no rīta.
Sastāvdaļas
- 1 ēd.k. čia sēklas
- 100 g vājpiena biezpiens
- 75 ml piens (var izmantot augu dzērienus - mandeļu, auzu, sojas)
- 75 ml kefīrs (var izmantot jogurtu bez piedevām)
- 150 g avenes
- 80 g (viens neliels) banāns
- kanēlis pēc izvēles
Pagatavošana
- Avenes saspaidi ar dakšu vai sablenderē.
- Banānu sagriez kubiņos.
- Burciņā ber čia sēklas, pievieno pienu, kefīru, biezpienu, avenes un banānu.
- Visu kartīgi samaisi. Pārkaisi ar kanēli.
- Liec ledusskapī uz nakti (minimums uz divām stundām).
Garšīgi, ātri, vitamīniem un uzturvielām bagāti, figūrai draudzīgi.
Lai labi garšo!
Biezpiens ar svaigu ābolu un ābolu, ogu ievārījumu
11. sep. 2024,
Nav komentāru
Sastāvdaļas
- 150 g vājpiena biezpiens
- 1 liels ābols (vēlams Latvijas)
- Sauja ogas - saldēti ķirši, upenes, avenes, mellenes
- 2 dateles vai 30 g rozīnes
- Krustnagliņa, škipsniņa vanilīns, kanēlis
Pagatavošana
- Katliņā ielej mazliet ūdeni, sagriez ābolu, pievieno ogas, žāvētos augļus, vanilīnu un krutnagliņu. Vāri uz nelielas uguns aptuveni 7 min.
- Pasniedz ar biezpienu, kas bagātīgi pārkaisīts ar kanēli.
- Svaiga ābola vietā var pievienot pusi banāna, svaigas mellenes vai citus augļus/ogas pēc izvēles.
- Lieliska alternatīva veikala cukurotajiem saldumiem un Tavas garšas kārpiņas gavilēs 😊
Jūras asaris ar piedevām
4. sep. 2024,
Nav komentāru
Jūras asaris ar piedevām - lieliska ideja rudenīgām pusdienām vai vakariņām.
Sastāvdaļas:
- Jūras asaris
- Sīpoli
- Griķi
- Svaigs tomāts
Pagatavošana:
- Karstā gaisa katlā lieku cepamo papīru uz tā izsmidzinu vienu pūtienu olīveļļas, lieku zivi un cepu 15 minūtes 185 grādos.
- Sīpolus pirms tam “marinēju” - olīveļļa + mazliet sāls + pipari. Sīpolus pievienoju uz pēdējām 5 minūtēm (ātrāk pievienojot, tie karstā gaisa katlā var sadegt).
- Pasniedzu ar griķiem, svaigu tomātu un viegli olīveļļā apceptu kabaci.